dinsdag 24 september 2013

Pinterest maakt pinnen nog interessanter.

Voor wie het niet kent: Pinterest is een social media platform, waarmee je foto’s, filmpjes, presentaties en infographics kunt verzamelen en delen. Het is een soort digitaal prikbord. Bedrijven kunnen het gebruiken als een vorm van ‘visual storytelling’.

Vanaf vandaag (24/09/2013) voegt Pinterest automatisch titel, auteur en samenvatting aan de pin toe, waardoor het voor pinner makkelijker wordt om interessante onderwerpen te vinden. Er is ook een grotere link naar de bron, waardoor pinners gemakkelijk de weg naar uw site vinden.

Deze ‘article pins’ kan copywriters, media en bedrijven helpen bij het bereiken van een nieuwe/andere doelgroepen, bij het verkrijgen van meer ‘referrals’, én het verlengt de levensduur van de content.

Hoe kan je er zelf gebruik van maken? Om te starten zijn er drie types van ‘rich pins’: films, recepten en producten. (Er zullen zeker nog meer mogelijkheden komen). Zorg voor goede metatags op uw website en test deze ‘rich pins’ op Pinterest. Het is zeker de moeite waard.

Christiaan Van Mieghem
geëngageerd communicatiepartner