donderdag 23 april 2015

Vanaf nu hebben we een 'Buyer Persona' certificaat!!!

Buyer Persona certificaat van Christiaan Van Mieghem

Christiaan Van Mieghem, zaakvoerder van Communicatiebureau Straight, is de eerste Belg die gecertificeerd is om de methodieken van de Buyer Persona - ontwikkeld door Tony Zambito - toe te passen.

Wat is een Buyer Persona?
Voor elke marketingstrategie is het cruciaal om te weten wie je klant is. Om hier een duidelijk inzicht in te krijgen, is het belangrijk om een Buyer Persona’s op te stellen. Buyer Persona’s helpen marketeers klanten beter te begrijpen vanuit menselijke emoties en handelingen. Marketing ondersteunt door Buyer Persona’s levert gemiddeld een 124% hoger rendement op (bron: MarketingSherpa).

Christiaan Van Mieghem: “Op het internet is informatie te vinden over Buyer Persona’s, maar meestal is die informatie verkeerd, vereenvoudigd of onvolledig wat tot een verkeerd gebruik leidt. Een goed uitgewerkte ‘Buyer Persona’ is zowel voor ‘marketing’ als voor ‘sales’ van meerwaarde.”

Wie is Tony Zambito?
Tony Zambito is de grondlegger van en autoriteit op het gebied van Buyer Persona’s. In 2002 bedacht Tony de eerste Buyer Persona-methodiek gericht op B2B Marketing en Sales. Een innovatie die inmiddels succesvol toegepast wordt door de meeste Fortune 100-bedrijven om hun klanten beter te leren begrijpen ten behoeve van lead generatie, klantenservice en productinnovatie.
(Bedrijven waar Tony Buyer Persona’s succesvol heeft ge├»ntroduceerd zijn o.a.: HP, Reed Elsevier, FedEx, Microsoft, Genesys, IBM en Conoco Phillips).